sobota, 17 lutego 2018

Kawowo-czekoladowa



Ależ interesującą herbacianą mieszankę dostałam! :) Można by zapytać gości, czy życzą sobie kawę, herbatę czy herbatę kawowo-czekoladową?




Lista składników tej mieszanki przyprawia o zawrót głowy! Do klasycznej herbaty Yunnan OP dodano ziarna kawy i białą czekoladę. Same wspaniałości. Do tego jeszcze kandyz, kakaowiec i aromat. Susz pachnie naprawdę wyjątkowo: jak pudełko kawowych czekoladek!




Zalecona temperatura wody do parzenia to 96 stopni przez około 3 minuty. Otrzymujemy napar o głębokiej, brązowej barwie. Jeśli nachylimy się nad filiżanką z zamkniętymi oczami, to można przez chwilę mieć wątpliwości, czy czujemy aromat kawy czy herbaty. Smak już rozwiewa te wątpliwości, bo to klasyczna czarna herbata z mocnym, kawowym akcentem. Kawowy posmak to wszystko to, co w kawie najlepsze - głęboka, wyrazista nuta, ale bez kwasowości i nadmiernej goryczki. Jeśli do filiżanki trafi kawałek czekolady, dodatkowo napar jest delikatnie osłodzony. Fantastyczne doświadczenie!




Gorąco polecam Wam tą herbatę! Naprawdę warto przekonać się, jak smakuje, bo to coś niepowtarzalnego. Ja jestem zachwycona. To dobra propozycja na wieczór, kiedy kawa wydaje Wam się już za mocna, ale chcielibyście uszczknąć jej smaku - w otoczeniu dobrej, czarnej herbaty i dodatków, wypada świetnie. Sprawdzi się też jako przełamanie do słodkich czekoladek...


1 komentarz:

Podpisz się, proszę.